Monien taiteiden Annantalo

Toiminnastamme ja arvoistamme

Annantalo on lasten, nuorten ja perheiden taidekeskus Helsingissä. Annantalossa annetaan taideopetusta, pidetään näyttelyitä ja järjestetään esityksiä, tapahtumia ja työpajoja. Annantalo on tapahtumapaikka myös lastenkulttuuria edistäville seminaareille ja koulutuksille.

Taideopetus

Annantalon taideopetuksessa opiskellaan taiteen ilmaisukieltä ja tekniikoita ja ollaan vahvasti kiinni ympäröivässä kulttuurissa. Annantalon opettajat ovat ammattitaiteilijoita ja/tai taidepedagogeja. Vuosittain Annantalon opetukseen osallistuu n. 10 000 helsinkiläistä lasta ja nuorta.

Päivisin kouluaikana talo täyttyy koulujaksoon kuuluvaan 5x2-taideopetukseen tulevista alakoululaisista. Yläkouluille ja lukioille suunnatut kulttuurikurssit tapahtuvat pääosin kouluilla ja päivähoidon ryhmille tarjottavat Taideseikkailut päiväkotien tiloissa. Taideopetuksen lisäksi koululuokille ja päivähoidon ryhmille tarjotaan myös esityksiä, näyttelyopastuksia ja työpajoja. Annantalo ylläpitää opettajille ja päivähoidon ammattilaisille suunnattua Kultus.fi-verkkopalvelua. Iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina järjestetään kursseja taidetta harrastaville lapsille ja nuorille.

Näyttelyt ja tapahtumat

Annantalon näyttelyillä on taidekasvatuksellinen päämäärä ja ne liittyvät aina jotenkin lapsen ja/tai nuoren maailmaan. Myös omien taideryhmien töitä esitellään aika ajoin talon eri tiloissa. Kahvilassa on esillä kirjankuvitusnäyttelyitä.

Yksittäisten tapahtumien lisäksi Annantalon ohjelmassa on eri-ikäisille lapsille ja nuorille sekä perheille suunnattuja vakio-ohjelmia sekä koko Helsingin kaupunkitapahtumiin liittyvää ohjelmaa. Annantalon kevätfestarilla nähdään omien tanssi- ja teatteriryhmien esityksiä. Takapihan A●lavalla järjestetään ohjelmaa läpi kesän.

Arvomme

Toimintaa Annantalossa järjestetään itse sekä yhteistyössä eri tahojen kanssa. Periaatteena on luoda suotuisa ilmapiiri ja edellytykset lapsille ja nuorille taiteen ja kulttuurin kokemiseen, tekemiseen ja näkemiseen Helsingissä sekä tuoda lapsi ja nuori täysivaltaisiksi toimijoiksi kaupungin taide- ja kulttuurielämässä.

Annantalon arvoihin kuuluvat saavutettavuus, tasavertaisuus, lapsilähtöisyys, avoimuus ja taiteen läsnäolo. Hallinnollisesti Annantalo kuuluu Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaan.

MUKANA HANKKEISSA

Haluamme parantaa maailmaa – taiteen avulla! Käynnistämme ja olemme mukana lasten ja nuorten taidekasvatushankkeissa.

www.annantalo.fi/fi/hankkeet

MUKANA VERKOSTOISSA

Annantalo kuuluu Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton hallitukseen. Olemme mukana myös kansainvälisen Small size -yhdistyksen toiminnassa.

www.annantalo.fi/fi/verkostot

A.lava - kesä-helsingin uusi kohtaamispaikka

A.lava on Annantalon avoin tapahtumapaikka ja esiintymislava. Ohjelmaa läpi kesän!

www.annantalo.fi/fi/a-lava

TEHDÄÄN TAIDEJUTTUJA!

Helppoja ohjeita lasten ja aikuisten yhteiseen taiteen tekemiseen kotona. Ohjeita mm. materiaaleihin ja välineisiin, ehdotuksia kaupunkiretkiksi.

Lataa pdf

PDF


Vähän HISTORIAA

Mistä Annantalo sai nimensä? Mihin tarkoitukseen talo rakennettiin? Millainen kaupunki oli tuolloin? Tutustu kevyesti historiaan.

www.annantalo.fi/fi/historia

Liity kanta-asiakkaaksi!
Seuraa somessa!

Kanta-asiakkaana saat Annantaloa koskevat uutiset ja kutsuja esim. avajaisiin ensimmäisten joukossa. Kuulumisistamme kerromme uutiskirjeellä. Voit liittyä Annantalon kanta-asiakkaaksi täyttämällä lomakkeen, joka löytyy alla olevan linkin takaa.

Olemme mukana myös sosiaalisessa mediassa. Löydät meidät Facebookista, Instagramista ja Twitteristä (@annantalo). Tavataan somessa!


Helsinki edistää taidetta, kulttuuria ja luovuutta

Helsingin kaupunki kehittää kulttuurisesti rikasta pääkaupunkiseutua edistämällä taidetta, kulttuuria ja luovuutta. Kaupunkilaisille suunnattuja palveluja ovat kulttuuritapahtumat, esitykset, näyttelyt, kurssit ja taidekasvatus. Helsingin kaupunki haluaa palveluillaan varmistaa, että kulttuuri on monimuotoista ja kaikkien saavutettavissa.

Annantalo on osa Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaa, johon Annantalon lisäksi kuuluvat keskustassa Savoy-teatteri ja Kulttuurikeskus Caisa, läntisessä Helsingissä Kanneltalo, pohjoisessa Helsingissä Malmitalo sekä idässä Stoa ja Vuotalo. Talot järjestävät oman profiilinsa mukaista ohjelmaa läpi vuoden. Kesäisin myös Espan lava täydentää ohjelmatarjontaa. Tapahtumat toteutetaan tiiviissä yhteistyössä helsinkiläisen taide- ja kulttuurikentän kanssa.

Edellä mainittujen lisäksi Helsigin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaan kuuluvat myös kirjastopalvelut, HAM Helsingin taidemuseo, kaupunginmuseo ja kaupunginorkesteri.