Verkostot

Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ry on ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten yhdistys, joka vahvistaa lastenkulttuurialan osaamista ja tunnettuutta valtakunnallisesti. Liitto toimii jäsentensä yhteistyöelimenä, hallinnoi hankkeita ja tarjoaa lastenkulttuuritoimijoille verkostoitumismahdollisuuksia. Annantalo on liiton jäsen.

Lastenkulttuurikeskukset ovat tehneet valtakunnallisesti yhteistyötä vuodesta 2003. Annantalo on ollut mukana alusta lähtien.

Annantalon sidosryhmät ja projektit -tiimin vastaava kulttuurituottaja Tiina Susiluoto on liiton hallituksen uusi puheenjohtaja 1.1.2021 alkaen.

www.lastenkulttuuri.fi
Small size

Kansainvälinen Small size -yhdistys (Artistic International Association Small Size) muodostaa verkoston, johon kuuluu noin 100 teatteria, taidelaitosta ja yhteisöä 37 maassa, neljällä mantereella. Verkoston toiminta-ajatus on tukea ja kehittää esittäviä taiteita alle kouluikäisille lapsille sekä puolustaa pienten lasten oikeutta taiteeseen ja kulttuuriin.  Vuodesta 2016 Annantalon tuottaja Katariina Metsälampi on toiminut Small size networkin puheenjohtajana.

Annantalon small size -toimintaa ovat pienten lasten taidekurssit, taideneuvolatoiminta sekä perhepajat ja -tapahtumat. Annantalo on mukana Itujen näyttämö-lastenteatterihautomossa, joka tukee uusien laadukkaiden suomalaisten lastenesitysten syntymistä. Tammikuun lopulla järjestämme verkoston yhteisen, kolmipäiväisen Small size days - tapahtuman.

www.smallsizenetwork.org