A•lava ja Annantalon kesäpiha

Annantalon kesäpiha ja Helsingin hauskin yhteisöpuutarha

Kesällä 2020 Annantalon pihalla jatkoi elämäänsä Helsingin hauskin yhteisöpuutarha. Yhteisöpuutarha koostuu pääasiallisesti laatikkopuutarhasta, pellosta, pienestä villistä kukkaniitystä sekä mehiläispesästä. Yhteisöpuutarha on kaikille avoin paikka oppia viljelytaitoja, kasvattaa aitoa lähi- ja luomuruokaa, sekä viihtyä inspiroivassa ympäristössä.

Yhteisöpuutarhaa hoidetaan kesäkuussa ja heinäkuussa viljelytalkoilla. Yhteisöpuutarha on aidosti koko Helsingin oma puutarha, jonka hoidosta ja antimista voi kuka tahansa nauttia. Pihatoiminnassa on myös mukana muuta pienimuotoista ohjelmaa, joka on pääasiallisesti suunnattu lapsille ja nuorille mutta avoinna kaikille helsinkiläisille.

A•lava

A•lava  sijaitsee Annantalon takapihalla Helsingin keskustassa Kauppakeskus Kampin läheisyydessä. Käynti sinne on Annankadulta tai Kansakoulukadulta.

A•lavalla tapahtuu pääsääntöisesti kesällä toukokuun lopusta elokuun loppuun. Maksutonta ohjelmaa on tarjolla erityisesti perheille, lapsille ja nuorille.  Ohjelmistossa on tanssia, muskareita, taskareita (tanssipohjaisia muskareita), avoimia taidetyöpajoja lapsille ja nuorille, kaupunkitapahtumia sekä muuta sopivaa ohjelmaa ja tunnelmaa koko perheelle.

A•lavan on suunnitellut ja rakentanut vuonna 2016–2017 Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen Wood Program -opintokokonaisuuden kansainvälinen opiskelijaryhmä. Lava rakentuu neliön ja kolmionmuotoisten muotojen vaihtelulle. Lava aukeaa kolmeen suuntaan. Katsojille on suunniteltu penkkejä, joita voi siirrellä tarpeen mukaan. Lavan arkkitehtuuri on hyvin innovatiivista puurakentamista ja se on kerännytkin valmistuttuaan paljon kiinnostuneita ihastelijoita. Lavan avajaisia vietettiin toukokuussa 2017.

Lisätietoja arkkitehtuurista ja rakentamisesta: www.a-lava.com/A-lava