Kävijälle

Verkkosivujen päivitys käynnissä heinäkuussa!

Et välttämättä juuri nyt löydä etsimääsi tietoa. Verkkosivujen päivitys valmistuu 19.7.2024.


Aukioloajat

AUKIOLOAJAT KESÄLLÄ 2024

3.6.-11.8.2024 
ma-pe klo 8-17 
la ja su suljettu

AUKIOLOAJAT 12.8. ALKAEN:

ma–pe klo 8–20 (näyttelyt klo 9–20) 
la 10–16 
su suljettu


Saapuminen

Annantalo sijaitsee Kampissa osoitteessa Annankatu 30, 00100 Helsinki. Etäisyys Helsingin päärautatieasemalta on 550 metriä ja 200 metriä Kampin metro- ja linja-autoasemalta. Simonkadun raitiovaunupysäkki on 100 metrin päässä.

Autolla

Pysäköintialue sijaitsee osoitteessa Kansakoulukuja 2 Annantalon takapihan puolella. Pysäköintipaikat ovat esiintyjille, tavarantoimittajille ja Annantalon henkilökunnalle. Vahtimestari avaa pihaan johtavan puomin, kun soitat hänelle puomipuhelimella. Lähin yleinen parkkipaikka on Kampin pysäköintikeskus.

Lastenvaunuille on katokset etu- ja takapihan sisäänkäyntien välittömässä läheisyydessä. Sisällä ei ole lastenvaunuparkkia. Vaunujen lukitsemista varten voit pyytää vahtimestarilta lukon.

Polkupyörätelineet sijaitsevat pääsisäänkäynnin vasemmalla puolella.

Narikka sijaitsee sisääntulokerroksessa. Narikka on valvomaton. Etenkin talviaikana on suositeltavaa jättää ulkovaatteet narikkaan vierailun ajaksi.

Esteetön saapuminen

Esteetön saapuminen on takapihan puolella osoitteessa on Kansakoulukuja 2, jossa sijaitsee Annantalon pysäköintialue.

Autolla

Pysäköintialueella ei ole erikseen merkittyjä invapaikkoja. Ota yhteyttä vahtimestariin, kun tarvitset esteettömän pysäköintipaikan vierailusi ajaksi. Vahtimestari avaa pihaan johtavan puomin, kun soitat hänelle puomipuhelimella.

Sisäänkäynti

Sisäänkäynti sijaitsee pysäköintialueen välittömässä läheisyydessä Annantalon takapihalla. Ovet avautuvat automaattisesti ulospäin. Porrashissillä pääsee sisääntuloaulaan 1. kerroksessa. Vahtimestari avustaa porrashissin käytössä. Sisäänkäynti juhlasaliin on suoraan tuulikaapista oikealle.

Video saapumisesta pyörätuolilla

Katso video esteettömästä saapumisesta Annantaloon. Linkki vie Annantalon Youtube -sivulle.

Yhteydenotot

​​​​​​​Vahtimestarin tavoitat Annantalon aukioloaikoina numerosta 09 310 37185 tai 040 160 3741.


Esteettömyys ja saavutettavuus

Annantalo on sitoutunut edistämään saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta tavoitteellisesti. Osallistumisen taiteen tekemiseen ja kokemiseen tulee olla mahdollisimman helppoa riippumatta esimerkiksi toimintarajoitteista, tuen tarpeista, äidinkielestä tai perheen taloudellisesta tilanteesta.

Esteetön liikkuminen sisätiloissa 

Annantalo on rakennettu 1886 ja suojeltu rakennus. Valitettavasti rakennus ei ole esteetön.

 • Avustaja taidekurssille: Jos lapsi tarvitsee apua taidekurssille, hänen mukaansa voi tulla avustaja tai muu aikuinen. Sovi asiasta etukäteen tuottaja Marianne Turtion kanssa, marianne.turtio(at)hel.fi, ​​​​​​040 188 3416.
 • Avustaja tapahtumiin: Jos tarvitset avustajaa tapahtumaan, ota etukäteen yhteyttä kulttuurituottaja Katariina Metsälampeen, katariina.metsalampi(at)hel.fi, 050 529 3672.
 • Hissi: Talossa on hissi, jolla pääsee liikkumaan yleisötiloissa 1. ja 2. kerroksessa. 3. kerros on henkilökunnan tila, ja sinne päästäksesi tarvitset hissiavaimen.
 • Juhlasali: Juhlasaliin pääsee suoraan pyörätuolilla takapihan (Kansakoulukujan puoli) sisäänkäynnin tuulikaapin kautta. Soita vahtimestarille kun saavut pyörätuolilla juhlasaliin. Kun varaat lippuja, ilmoita jos tarvitset pyörätuolipaikan.
 • Induktiosilmukka: Induktiosilmukka löytyy juhlasalista.
 • Koirat: Meille voivat tulla koirat, jotka ovat työtehtävissä. Esimerkiksi opaskoirat, koulukoirat ja kirjastokoirat ovat tervetulleita.
 • Kohokartta: Pyydä tilojen kohokartta vahtimestarilta.
 • Kynnykset: Monen huoneen ovella on kynnys, joka on noin 6 cm korkea.
 • Sisäovet: Useimmat sisäovet ovat kaksilehtisiä, korkeita täyspuuovia, joista vain toinen ovilehti aukeaa tavallisen oven tapaan. Toinen ovilehti avautuu ylä- ja alaosan salvat vapauttamalla. Vahtimestari auttaa tarvittaessa.
 • Pukuhuoneet: Pukuhuoneisiin ei pääse pyörätuolilla.
 • WC: Esteetön WC on ensimmäisessä kerroksessa, infon vieressä. Ovella on matala kynnys. Sähköpyörätuolin käyttäjälle ei ole esteetöntä WC:tä käytävän ahtaan kääntökulman vuoksi. Sukupuolineutraali WC sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa.

Tiedustelut sisätilojen esteettömyydestä:

Vahtimestarin tavoitat Annantalon aukioloaikoina numerosta 09 310 37185 tai 040 160 3741.

Aistivälineet mukaan esityksiin

Aistivälineet on suunnattu lapsille, joilla on jonkinlainen erityispiirre, kuten autismi, tarkkaavaisuushäiriö tai aistien käsittelyn ongelmia. Mitään erityistä ei lapsella kuitenkaan tarvitse olla, jos haluatte lainata aistivälinekassin. Voitte lainata aistivälinekassin vahtimestarilta. Laukku sisältää keskittymistä ja esityksen seuraamista tukevia esineitä. Laukuissa on mm. kuulosuojaimet, Tangle-näpertelyleluja, painokoira ja kommunikointikuvia. Laukkuja on yhteensä kaksi (2) kappaletta. Laukun saa maksutta lainaan esityksen ajaksi.

Taidekurssien saavutettavuus

Taidekursseille osallistuvien kognitiiviset, sosiaaliset tai fyysiset ominaisuudet, taloudellinen tilanne tai kielitaito eivät ole este osallistua. Mikäli toimintaan osallistuva lapsi, nuori tai lapsen kanssa osallistuva aikuinen tarvitsee erityistä tukea, on tärkeää olla yhteydessä Annantalon henkilökuntaan etukäteen. Jos taloudellinen elämäntilanne on haastava, on kurssimaksuun mahdollista hakea vapautusta tai alennusta. Kurssien opetuskieli on suomi, mutta kaikille kielille ja kielitaidoille on tilaa. Kielitaidosta ja tuen tarpeesta on hyvä kertoa etukäteen. 

Lue lisää vapaaoppilaspaikan hakemisesta. Linkki vie Kurssi- ja ilmoittautumiskäytännöt -sivulle.

Hae vapaaoppilaaksi. Linkki vie hakulomakkeeseen.


Kahvilapalvelut

Annantalon sisäätulokerroksessa on Puffy Mini Pancakes -kahvila. Se tarjoaa arkisin keittolounasta ja maistuvia minipannukakkuja makeilla ja suolaisilla lisukkeilla.

1.7.-4.8. Puffy on suljettu.

Kahvilan aukioloajat 5.8. alkaen:
​​​​​​​ma-pe klo 10–18 
la klo 10–15 

Yhteydenotot:

Puffy Mini Pancakes, puffyminipancakes(at)gmail.com, +358 (0)40 510 2990

PIeniä pannukakkuja lautasellaRyhmävierailut

Ryhmät ovat tervetulleita Annantaloon. Annantalo tarjoaa ryhmille esitysten ja tapahtumien lisäksi räätälöityjä taloesittelyjä, opastuksia ja koulutuksellisia vierailuja lapsille sekä aikuisille. Vierailut ovat maksuttomia tai maksullisia riippuen ryhmän vierailun tarkoituksesta, kestosta, sisällöstä sekä vierailijoiden taustaorganisaatiosta.

Yhteydenotot:

Näyttelyopastukset: Kulttuurituottaja Anna Rosendahl, anna.rosendahl(at)hel.fi, +358 (0)40 541 1574

Talo-opastukset: Annantalon johtaja, lastenkulttuuripäällikkö Pirjetta Mulari, pirjetta.mulari(at)hel.fi, + 358 (0)50 564 3553

​​​​​​​Koulutukselliset ja kansainväliset vierailut: Taideopetuksen erityissuunnittelija Susanna Metsälä, susanna.metsala(at)hel.fi, +358 (0)40 631 8145


Tilojen vuokraus


Monia Annantalon tiloja on mahdollista vuokrata. Yleisimmin vuokrattavat tilat ovat auditorio sekä A-lava Annantalon takapihalla. Taideopetusluokat ja juhlasali ovat pääsääntöisesti omassa käytössä, mutta myös näitä tiloja voi tiedustella. Galleriatilat ovat ainoastaan omassa käytössä.

Annantalo on päihteetön myös vuokraustapahtumissa. Otathan huomioon, että Annantalossa on paljon lapsia, nuoria ja ääntä!

Lue lisää Annantalon tilojen vuokraamisesta Tilat ja vuokraus-sivulta.


Vahtimestaripalvelut

Vahtimestarit päivystävät infopisteessä Annantalon sisääntulokerroksessa.

Vahtimestarit auttavat muun muassa seuraavissa asioissa: ensiapu ja hätätilanteet, pihapuomin ja ovien avaukset, porrashissin käyttö, löytötavarat.

Yhteydenotot

​​​​​​​Vahtimestarit tavoitaa Annantalon aukioloaikoina numerosta +358 (0)40 160 3741.