24.05.2017 14.14

Nytt på gården: A.lava-scenen och ett socialt tegelkonstverk uppmärksammar Annegårdens 30-åriga verksamhet

A.lava

A.lava är Annegårdens nya öppna evenemangsplats och scen med program genom hela sommaren. På A.lava hålls föreställningar, verkstäder, träffar och allt annat som är lämpligt att göra på sommaren för familjer, barn och ungdomar.

På programmet står bl.a. teater, bio, olika öppna konstverkstäder för barn och ungdomar, konserter, open stage-evenemang, graffitiverkstäder liksom även lämpligt och stämningsfullt program för olika högtidsdagar för hela familjen.
A.lava öppnar på Annegårdens bakgård den 28 maj och håller öppet fram till september alltid när det händer något – se programmet på Annegårdens webbplats och kolla in kommande händelser på sociala medier! Scenen är helt byggd av trä och finns på Annegårdens bakgård, lättåtkomligt i centrala Kampen.

A.lava har planerats och byggts av en internationell studentgrupp inom studiehelheten Wood Program vid institutionen för arkitektur på Aalto-universitetet.

Allt program på A.lava är avgiftsfritt.

www.annantalo.fi/tapahtumat
instagram: annantalon.a.lava

Vi firar invigningen av A.lava med program söndag 28.5. kl. 13–16, invigningsprogrammet ser du här.

Tegelkonstverk

På förgården har färdigställts ett socialt tegelkonstverk av unika, handgjorda keramiktegel. Under det gångna året har en liten tegelfabrik verkat på Annegården. Nästan tusen personer i olika åldrar har gjort ett eget kubformat tegel under både konstlektioner och olika evenemang. Kom och leta efter ditt eget! Tegelfabriken drevs av Kirsi Kivivirta, bildkonstnär Harri Piispanen och Annegårdens ansvariga bildkonstlärare Erja Mehto.

A.lava-scenen och Tegelprojektet är projekt inom ramen för Annegårdens 30-årsjubileum.