Näyttelyt

Avoin haku: Gallerianäyttely

Annantalo hakee näyttelyehdotusta yläkerran galleriaan loppusyksylle 2023 – alkuvuodelle 2024.

Näyttely tai teos voi edustaa mitä tahansa taiteenlajia. Hakea voivat sekä yksittäiset taiteilijat että työryhmät. Ehdottaa voi jo olemassa olevaa tai täysin uutta teosta tai kokonaisuutta. Näyttelyjakso on kestoltaan noin 3kk ja sijoittuu aikajaksolle lokakuusta 2023 tammikuulle 2024.


Hakuaika on 1.3.–10.4.2023.

Hakea voi vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetetään osoitteeseen annantalo.tuotanto@hel.fi otsikolla “Avoin haku 2023”.

Hakemus liitteineen tulee koota yhteen pdf tiedostoon. Nimeä tiedosto omalla nimelläsi.


Hakemuksen tulee sisältää:

 • Suunnitelma galleriaan ehdotettavasta näyttelystä/teoksesta
 • Kuvailu ehdotuksen taustasta ja tavoitteista ja yhteyden Annantalon kohderyhmiin
 • Tiedot teknisistä tarpeista (mitä laitteita jo on, mitä Annantalolta tarvitaan. Kirjoita myös mahdollinen teknisen henkilöstön tarve ripustuksessa)
 • Arvio tarvittavista materiaaleista ja kustannuksista (erittele myös mahdollinen jo olemassa oleva rahoitus)
 • Ajatukset ja ideat mahdolliseen oheisohjelmaan liittyen (esim. työpaja, performanssi, luento, keskustelutilaisuus, ym.)
 • CV sekä halutessasi muuta hakemustasi tukevaa materiaalia 


Valitusta näyttelystä maksetaan 800€ palkkio. Lisäksi Annantalo osallistuu näyttelyn ripustukseen, tarjoaa käyttöön tekniikkaa ja/tai osallistuu näyttelyn materiaalikustannuksiin. Mahdollisesta työpajatoiminnasta tai muusta ohjelmasta maksetaan erillinen korvaus.

Valinnoista päättää Annantalon henkilökunnasta, opettajista ja oppilaista koostuva raati. Valinnoista ilmoitetaan toukokuun aikana.Annantalon näyttelytoiminta

Annantalon galleriat ovat taidekeskuksen omassa käytössä. Niihin tuotetaan lähtökohtaisesti omia näyttelykokonaisuuksia yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Näyttelyillä on taidekasvatuksellinen päämäärä ja ne liittyvät lapsen tai nuoren maailmaan – näyttelyiden tai teosten ei silti tarvitse olla erityisesti lapsille tehtyjä.

Annantalolla järjestetään useassa eri taideaineessa opetusta, erilaisille ryhmille, päivällä koulu- ja ilta-aikaan harrasteryhmille ja näyttelystä nousevia teemoja usein käsitellään osana taideopetusta. Omien oppilasryhmien ohella perheet ovat merkittävä kohderyhmä, pyrimme tarjoamaan samalla taidekokemuksia myös aikuisille.

Näyttelytoimintaan liittyen Annantalolla järjestetään avointa ohjelmaa, työpajoja, opastuksia sekä tapahtumia. Lisäksi Taideneuvolassa ja Tehdään taidejuttuja -pajoissa usein käsitellään samoja teemoja, kuin näyttelyissä.


Ehdotuksessa kannattaa huomioida:

Mieti erityisesti, miten näyttely/teos/oheisohjelma puhuttelee lapsia, nuoria tai perheitä. Teeman tai sisällön ei tarvitse olla itsestään selvä tai helppo – tai varta vasten lapsille tehty – mutta suurien aiheiden suhteen on hyvä miettiä tapoja, miten niitä voi avata nuoremmalle yleisölle.

Mainitse myös, minkälaista oheisohjelmaa näyttely voisi sisältää: olisitko esimerkiksi kiinnostunut pitämään taiteilijatapaamisen, vierailemaan opetusryhmien tunneilla, pitämään työpajan, performanssin tai osallistumaan Annantalon konsepteihin, kuten Taideneuvola tai Tehdään taidejuttuja. Annantalolla on laaja osaaminen lasten kanssa työskentelyyn ja mielellään autamme, mikäli lasten ja nuorten kanssa työskentely ei ole entuudestaan tuttua.


Suunnitelmassa ja ripustuksessa huomioitavaa:

 • Annantalolla on vahtimestari, mutta näyttelytiloissa ei ole erillistä näyttelyvalvojaa.
 • Näyttely on aina avoinna Annantalon aukioloaikoina (pääsääntöisesti ma–pe klo 9–20 ja la 10–16, poikkeuksia juhlapyhinä)
 • Näyttelytila on 2. kerroksessa eteläpäädyssä ns. Lasigalleria. Sekä käytävänpuoleinen että ulkoseinä koostuu ikkunoista. Kaksi muuta seinää on levytetty ja niihin voi kiinnittää suoraan.
 • Kokonaisuuden osia on osittain mahdollista sijoittaa käytävälle. Käytävällä on seinien vierellä ripustuskiskot.
 • Galleriassa on kiinteä äänentoisto (stereo, 4 kiinteää kaiutinta) ja kiinteä valokisko (käytössä valokalustoa mm. miniprofiileja). Tila on pimennettävissä.
 • Tilaan voi käydä tutustumassa itsenäisesti talon aukioloaikoina.
 • Galleriatila on kooltaan n. 33m2 (leveys 5,1m, syvyys 6,2m ja korkeus n. 4m). Tilan pohjapiirros on saatavilla tästä linkistä.


Lisätiedot ja tiedustelut: harri.piispanen@hel.fi