Näyttelyt

Avoin haku: Gallerianäyttely

Annantalo hakee näyttelyehdotusta yläkerran galleriaan loppusyksylle 2024 – alkuvuodelle 2025

Näyttely tai teos voi edustaa mitä tahansa taiteenlajia. Hakea voivat sekä yksittäiset taiteilijat että työryhmät. Ehdottaa voi jo olemassa olevaa tai työn alla olevaa uutta teosta tai teoskokonaisuutta.

Näyttelyjakso on kestoltaan 4 kuukautta ja sijoittuu aikajaksolle joulukuusta 2024 maaliskuulle 2025. Ehdotuksista voidaan myös koostaa ryhmänäyttely.

Tällä ajanjaksolla Annantalon näyttelyissä teemana on ääni, mutta ehdotuksen ei ole pakko liittyä teemaan.


Hae näyttelyehdotuksella

Hae näyttelyehdotusta tällä lomakkeella. Linkki vie webropol-lomakkeelle. Linkki lomakkeelle avautuu 31.5.2024 klo 12 ja sulkeutuu 4.8.2024 klo 23.59. Hakemuksen voi toimittaa suomeksi tai englanniksi. 

Lomakkeen kautta lähetettävän hakemuksen tulee sisältää:

  • suunnitelma galleriaan ehdotettavasta näyttelystä/teoksesta
  • kuvailu ehdotuksen taustasta ja tavoitteista ja yhteyden Annantalon kohderyhmiin
  • tiedot teknisistä tarpeista (mitä laitteistoa on, myös mahdollinen teknisen henkilöstön tarve ripustuksessa)
  • arvio tarvittavista materiaaleista ja kustannuksista (erittele myös mahdollinen jo olemassa oleva rahoitus)
  • ajatuksia ja ideoita mahdolliseen oheisohjelmaan liittyen (esim. työpaja, performanssi, luento, keskustelutilaisuus, ym.)
  • kuvamateriaalia ja linkit mahdollisiin videoteoksiin
  • CV sekä halutessasi muuta hakemustasi tukevaa materiaalia

Valitusta näyttelystä tai osallistumisesta ryhmänäyttelyyn maksetaan 900 euron palkkio. Lisäksi Annantalo osallistuu näyttelyn ripustukseen, ja tarjoaa käyttöön tekniikkaa ja teosjalustoja. Mahdollisesta työpajatoiminnasta tai esityksistä maksetaan erillinen korvaus.

Valinnoista päättää Annantalon henkilökunnasta, opettajista ja oppilaista koostuva raati. Raati voi valita toteutettavaksi useamman ehdotuksen tai ehdottaa hakijoille yhteisnäyttelyä. Valinnoista ilmoitetaan viimeistään syyskuun aikana.


Annantalon näyttelytoiminta

Annantalon galleriat ovat taidekeskuksen omassa käytössä eli niitä ei vuokrata. Toiminta pohjautuu näyttelykokonaisuuksiin, joita toteutetaan yhteistyössä eri toimijoiden, kuten taiteilijoiden, järjestöjen ja koulujen kanssa. Näyttelyillä on taidekasvatuksellinen päämäärä ja ne liittyvät lapsen tai nuoren maailmaan – näyttelyiden tai teosten ei silti tarvitse olla erityisesti lapsille tehtyjä.

Annantalon suurimmat kohderyhmät ovat varhaiskasvatus (4–6-vuotiaat) ja alakouluikäiset (7–12-vuotiaat). Näiden ohella ohjelmistoa tarjotaan yläasteikäisille ja nuorille. Perheet ovat merkittävä kohderyhmä, jonka myötä pyrimme tarjoamaan taidekokemuksia myös aikuisille. Näyttelysisällöt voivat olla suunnattuja jollekin tietylle kohderyhmälle, mutta on hyvä huomioida, että näyttelyissä vierailee kaikenikäisiä kävijöitä.

Annantalolla järjestetään useassa eri taideaineessa opetusta erilaisille ryhmille. Päivällä opetusta on pääasiassa koululaisryhmille ja ilta-aikaan harrasteryhmille. Näyttelystä nousevia teemoja käsitellään usein osana taideopetusta. Näyttelytoimintaan liittyen Annantalolla järjestetään avointa ohjelmaa, työpajoja, opastuksia sekä tapahtumia. Lisäksi avoimissa pajoissa, kuten lauantaipajoissa, Taideneuvolassa ja Tehdään taidejuttuja -työpajoissa käsitellään usein samoja teemoja kuin näyttelyissä.


Ehdotuksessa kannattaa huomioida

Mieti erityisesti, miten näyttely/teos/oheisohjelma puhuttelee lapsia, nuoria tai perheitä. Teeman tai sisällön ei tarvitse olla itsestään selvä tai helppo tai varta vasten lapsille tehty, mutta suurten aiheiden suhteen on hyvä miettiä tapoja, miten aihetta tai siihen liittyviä teemoja voi avata nuoremmalle yleisölle.

Mainitse myös, minkälaista oheisohjelmaa näyttely voisi sisältää: olisitko esimerkiksi kiinnostunut pitämään taiteilijatapaamisen, vierailemaan opetusryhmien tunneilla, pitämään työpajan, performanssin tai osallistumaan Annantalon konsepteihin, kuten Taideneuvola tai Tehdään taidejuttuja. Annantalolla on laaja osaaminen lasten kanssa työskentelyyn ja mielellään autamme, mikäli lasten ja nuorten kanssa työskentely ei ole entuudestaan tuttua.


Suunnitelmassa ja ripustuksessa huomioitavaa

  • Annantalolla on vahtimestari, mutta näyttelytiloissa ei ole erillistä näyttelyvalvojaa.
  • Näyttely on aina avoinna Annantalon aukioloaikoina (pääsääntöisesti ma–pe klo 9–20 ja la 10–16, sunnuntaisin suljettu)
  • Näyttelytila on 2. kerroksessa eteläpäädyssä ns. Lasigalleriassa. Sekä käytävänpuoleinen että ulkoseinä koostuu ikkunoista. Kaksi muuta seinää on levytetty ja niihin voi kiinnittää suoraan.
  • Kokonaisuuden osia on osittain mahdollista sijoittaa käytävälle. Käytävällä on seinien vierellä ripustuskiskot.
  • Galleriassa on kiinteä äänentoisto (stereo, 4 kiinteää kaiutinta) ja kiinteä valokisko (käytössä valokalustoa mm. miniprofiileja). Tila on pimennettävissä.
  • Tilaan voi käydä tutustumassa itsenäisesti talon aukioloaikoina
  • Galleriatila on kooltaan n. 33m2 (leveys 5,1 m, syvyys 6,2 m ja korkeus n. 4 m)
  • Katso tilan pohjapiirros tästä (pdf-tiedosto)



Yhteydenotot

Kulttuurituottaja Harri Piispanen, harri.piispanen(at)hel.fi, +358 (0)40 121 6753​​​​​​​