Kurssi- ja ilmoittautumiskäytännöt

​​​​​​​Annantalon taidekursseille voivat ilmoittautua alle 19-vuotiaat helsinkiläiset lapset ja nuoret. Syksyn vielä vapaana oleville kurssipaikoille voi ilmoittautua 8.8. klo 10 alkaen netissä. Ulkopaikkakuntalaiset voivat ilmoittautua mahdollisesti vielä vapaana oleville paikoille 20.8. alkaen. Kurssitarjonnassa on sekä lyhytkursseja että vuodesta toiseen jatkuvia taidekursseja. Kurssihaun avulla voit tarkastella rajatusti joko pitkiä tai lyhyitä kursseja tai hakea kursseja taideaineen mukaan.

Kurssi käynnistyy ja jatkuu vain jos ryhmään ilmoittautuneita on tarpeeksi. Kurssien yläikärajasta voidaan poiketa perustellusti johtajan suostumuksella.

Pitkille, koko lukuvuoden kursseille ilmoittaudutaan kesäkuun alussa niihin ryhmiin, joihin on vapautunut paikkoja. Kevääksi mahdollisesti vapautuville kurssipaikoille sekä kevätkauden uusille kursseille ilmoittaudutaan joulukuusta alkaen. Paikkoja voi vapautua lukuvuoden aikana, joten myös varasijalle kannattaa ilmoittautua. Lyhytkurssipaikkoja ja vapaita kurssipaikkoja voi tiedustella kurssisihteeriltä pitkin vuotta.

Ilmoittautuessaan kurssille oppilas sitoutuu seuraaviin Annantalon taideopetuksen arvoihin:

 • Nauti taiteesta!
  Annantalolla olemme ystäviä ja kunnioitamme toisiamme ja toistemme töitä. Ketään ei saa kiusata. Meillä jokaisella on oikeus työskennellä rauhallisessa ilmapiirissä. Seuraa siis opettajan ohjeita. Meillä saat omistautua harrastuksellesi.
 • Saat sitoutua!
  Taidekurssilla työskentely perustuu jatkuvuuteen, siksi sitoutuminen harrastukseen on tärkeää. Opetus alkaa täsmällisesti, tule ajoissa paikalle. Ilmoita mahdollisesta poissaolostasi opettajalle tai kurssisihteerille kaisa.rihtniemi@hel.fi.
 • Pidä huolta!
  Hyvän työskentelyn edellytys ovat puhtaat ja oikeilla paikoillaan olevat välineet ja siistit tilat. Pidä omalta osaltasi tästä huoli ja osallistu siivoukseen opettajan ohjeiden mukaan. Ilmoita mahdollisesta vaaratilanteesta aina opettajalle, vahtimestarille tai muulle aikuiselle.
 • Tule nähdyksi!
  Teoksiasi voidaan esitellä Annantalon toiminnassa, kuten näyttelyissä ja tapahtumissa. Esittämisestä keskustellaan etukäteen ryhmän opettajan kanssa. 
  ​​​​​​​Jokaiselta oppilaalta pyydetään erikseen kuvaus- ja julkaisulupa ilmoittautumisen yhteydessä.

Taidekurssit ovat avoimia myös lapsille ja nuorille, joilla on erityistarpeita. Kurssisihteeri auttaa sinua löytämään sopivan kurssin: kaisa.rihtniemi@hel.fi, 09 310 37173. Voit sopia hänen kanssaan myös mahdollisesta kokeilukerrasta.

Huom! Oppilas voi ilmoittautua enintään kahdelle kurssille / lukukausi.

Helsingin kaupunki ei vakuuta lapsia oppituntien ajaksi.


Tiedustelut

Kurssisihteeri Kaisa Rihtniemi 09 310 37173, 040 1686234, kaisa.rihtniemi@hel.fi
Vastaava kurssisuunnittelija Eeva Mussaari 09 310 37175, 040 3341078, eeva.mussaari@hel.fi

Kurssimaksut

Kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa.

Lukuvuoden kestävät kurssit:

 • 1 oppitunti viikossa – 180 euroa
 • 2 oppituntia viikossa – 200 euroa
 • 3 oppituntia viikossa – 220 euroa

Oppitunti = 45 min

Lyhytkurssit: 10 – 60 euroa.


Vapaaoppilaspaikan hakeminen

Annantalo tarjoaa mahdollisuuden myös maksuttomaan harrastamiseen.  Vapaaoppilaspaikkaa voi hakea erillisellä kaavakkeella pe 25.5.2018 klo 16 mennessä tai viimeistään kuukautta ennen lyhytkurssin alkua. Vastaukset vapaaoppilaspaikoista lähetetään viikon sisällä haun päättymisestä.


Ilmoittautumisohje

Tutustuthan sähköisen asioinnin ehtoihin (linkki alla) ennen ilmoittautumista, kiitos.

Kursseille ilmoittaudutaan näillä verkkosivuilla. Jokaisen kurssin tietojen yhteydessä on linkki ilmoittautumiseen silloin kun ilmoittautuminen on mahdollista. Aluksi sinun on tunnistauduttava verkkopankkitunnuksillasi. Sen jälkeen kurssipaikka on varattu sinulle ja sinulla on 30 minuuttia aikaa suorittaa ilmoittautuminen loppuun.

Sivusto ilmoittaa, jos kurssi on jo täynnä. Tällöin voit ilmoittautua varasijalle. Jos paikka vapautuu, kurssisihteeri ottaa sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä.

Kursseille ilmoittaudutaan koko lukuvuodeksi ja koko lukuvuoden kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Maksun voi suorittaa seuraavien pankkien verkkopalveluiden kautta sekä pankki- ja luottokorteilla: Nordea, Danske Bank, Osuuspankki, Aktia Sp/Pop, Handelsbanken, Ålandsbanken, LähiTapiola ja S-Pankki. Palaa maksun jälkeen takaisin asiointipalveluun, jotta ilmoittautumisesi vahvistuu. Saat onnistuneesta ilmoittautumisesta vahvistuksen sähköpostiisi.

Opiskelupaikan peruuttaminen ja kurssin lopettaminen

Opiskelupaikan peruuttamisesta ja lopettamisesta tulee oppilaan tai alaikäisen oppilaan huoltajan tehdä välittömästi kirjallinen ilmoitus kurssisihteerille. Jos kurssipaikka peruutetaan kesken lukukauden kurssimaksua ei palauteta.  Kurssipaikan peruutus vuoden vaihteessa on tehtävä ennen syyslukukauden päättymistä, jotta kevään osuus kurssimaksusta voidaan palauttaa. Mikäli kurssipaikka peruutetaan muuna ajankohtana, on se tehtävä vähintään seitsemän arkipäivää ennen kurssin alkua. Kurssimaksun palautuksesta vähennetään 15 € / kurssi käsittelykuluina. Maksun palautusta kurssin keskeytyksen vuoksi voi anoa vain poikkeustapauksessa, esim. lääkärintodistuksen perusteella.


Lukukauden ajankohtaiset päivämäärät

Taideopetus päättyy keväällä 2018 viikolla 18 (ke, to) / 19 (ti, pe, la) / 20 (ma). Kevätlukukausi sisältää 15 opetuskertaa.

Seuraavina päivinä ei ole opetusta kevätlukukaudella:
ma 19.2. – la 25.2. talviloma
pe 30.3. – ma 2.4. pääsiäinen
ma 30.4. – ti. 1.5. vappu

Kesäkurssit
Annantalo ei järjestä omia kesäkursseja, mutta Leirikesä ja Stadin nuorisoseurat pitävät omia leirejään kesäkuussa Annantalon tiloissa. Lue lisää tästä.

Syyslukukausi 2018 käynnistyy ma 27.8. Syyslukukaudella on 12 opetuskertaa.