Kurssi- ja ilmoittautumiskäytännöt

​​​​​​​Annantalon taidekursseille voi ilmoittaa alle 19-vuotiaan helsinkiläisen lapsen ja nuoren. Ilmoittautumiseen tarvitaan vahva tunnistautuminen (verkkopankkitunnukset). Kurssitarjonnassa on sekä lyhytkursseja että vuodesta toiseen jatkuvia taidekursseja. Kurssihaun avulla voit tarkastella rajatusti joko pitkiä tai lyhyitä kursseja tai hakea kursseja taideaineen mukaan. Huomaa myös yhteistyökumppaneidemme kurssit.

Kurssi käynnistyy ja jatkuu vain jos ryhmään ilmoittautuneita on tarpeeksi. Kurssien yläikärajasta voidaan poiketa perustellusti johtajan suostumuksella.

Ilmoittautuminen pitkille, koko lukuvuoden kursseille käynnistyy kesäkuun alussa (huomaa, kaikkiin ryhmiin ei aina vapaudu paikkoja). Järjestelmä on kiinni keskikesän ja aukeaa uudelleen elokuun alussa. Kevääksi mahdollisesti vapautuville kurssipaikoille sekä kevätkauden uusille kursseille ilmoittaudutaan joulukuusta alkaen.  Tarkat ilmoittatumisajat alempana.

Kurssipaikkoja voi vapautua lukuvuoden aikana, joten myös varasijalle kannattaa ilmoittautua.

Annantalolla on myös yhteistyökumppaneittemme taidekursseja, lisätietoa siitä löydät täältä. 

Ilmoittautuessaan kurssille oppilas sitoutuu seuraaviin Annantalon taideopetuksen arvoihin:

 • Nauti taiteesta!
  Annantalolla olemme ystäviä ja kunnioitamme toisiamme ja toistemme töitä. Ketään ei saa kiusata. Meillä jokaisella on oikeus työskennellä rauhallisessa ilmapiirissä. Seuraa siis opettajan ohjeita. Meillä saat omistautua harrastuksellesi.
 • Saat sitoutua!
  Taidekurssilla työskentely perustuu jatkuvuuteen, siksi sitoutuminen harrastukseen on tärkeää. Opetus alkaa täsmällisesti, tule ajoissa paikalle. Ilmoita mahdollisesta poissaolostasi opettajalle tai kurssisihteerille kaisa.rihtniemi@hel.fi.
 • Pidä huolta!
  Hyvän työskentelyn edellytys ovat puhtaat ja oikeilla paikoillaan olevat välineet ja siistit tilat. Pidä omalta osaltasi tästä huoli ja osallistu siivoukseen opettajan ohjeiden mukaan. Ilmoita mahdollisesta vaaratilanteesta aina opettajalle, vahtimestarille tai muulle aikuiselle.
 • Tule nähdyksi!
  Teoksiasi voidaan esitellä nimelläsi Annantalon toiminnassa, kuten näyttelyissä ja tapahtumissa. Teoksistasi ja työskentelystä otettuja kuvia voidaan esittää verkkosivuillamme tai sosiaalisen median kanavissamme (Facebook, Instagram, Twitter). Taideopettaja keskustelee asiasta aina etukäteen kanssasi. 
  ​​​​​​​
  ​​​​​​​Oppilaalla ja hänen vanhemmillaan on oikeus kieltää oppilastöiden ja työskentelyn kuvaaminen, esittäminen ja julkaiseminen erillisellä lomakkeella. Lomake on saatavissa tästä linkistä sekä kurssisihteeriltä. Kielto on voimassa lukuvuoden kerrallaan tai kunnes se erikseen kumotaan. Jos kieltoa ei tehdä, tulkitaan kuvaus, esitys- ja julkaisulupa myönnetyksi.

Taidekurssit ovat avoimia myös lapsille ja nuorille, joilla on erityistarpeita. Kurssisihteeri auttaa sinua löytämään sopivan kurssin: kaisa.rihtniemi@hel.fi, 09 310 37173. Voit sopia hänen kanssaan myös mahdollisesta kokeilukerrasta.

Huom! Oppilas voi ilmoittautua enintään kahdelle kurssille / lukukausi.

Helsingin kaupunki ei vakuuta lapsia oppituntien ajaksi.


Tiedustelut

Kurssisihteeri Kaisa Rihtniemi 09 310 37173, 040 1686234, kaisa.rihtniemi@hel.fi
Vastaava kurssisuunnittelija Eeva Mussaari 09 310 37175, 040 3341078, eeva.mussaari@hel.fiLukuvuoden ajankohtaiset päivämäärät

Ilmoittautuminen syksyllä 2020 alkaville kursseille alkaa nettisivuillamme ke 3.6.2020 klo 10. 


Annantalon lukuvuosi koostuu 28 opetuskerrasta, 14 keväällä ja 14 syksyllä. 

Kevätlukukausi 2020 päättyy:
ma 27.4.  
ti-ke 21.-22.4.
to-pe 7-8.5. (ellei kurssilla ole toisin sovittu).
​​​​​​​la 2.5.

Talvilomaviikko 17.2-23.2, ei opetusta.
Pääsiäinen to 9.4.-ma 13.4, ei opetusta.
Vappu to 30.4.-pe 1.5, ei opetusta.


Syyslukukausi 2020 käynnistyy 31.8.2020 ja päättyy 12.12.2020.

Syyslomaviikolla 11.10.-16.10. ei opetusta.


Kurssimaksut

Kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa.

Lukuvuoden kestävät kurssit:

 • 1 oppitunti viikossa – 180 euroa
 • 2 oppituntia viikossa – 200 euroa
 • 3 oppituntia viikossa – 220 euroa

Oppitunti = 45 min

Lyhytkurssit: 10 – 60 euroa.


Vapaaoppilaspaikan hakeminen

Annantalo tarjoaa mahdollisuuden myös maksuttomaan harrastamiseen.  Vapaaoppilaspaikkaa voi hakea erillisellä kaavakkeella toukokuussa tai viimeistään kuukautta ennen lyhytkurssin alkua. Lukukauden 2020-21 vapaaoppilashaku umpeutuu ma 25.5.klo 16.


Ilmoittautumisohje

Tutustuthan sähköisen asioinnin ehtoihin (linkki alla) ennen ilmoittautumista, kiitos.

Kursseille ilmoittaudutaan näillä verkkosivuilla. Jokaisen kurssin tietojen yhteydessä on linkki ilmoittautumiseen silloin kun ilmoittautuminen on mahdollista. Aluksi sinun on tunnistauduttava verkkopankkitunnuksillasi. Sen jälkeen kurssipaikka on varattu sinulle ja sinulla on 30 minuuttia aikaa suorittaa ilmoittautuminen loppuun.

Voit ilmoittautua myös varasijalle. Jos paikka vapautuu, kurssisihteeri ottaa sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä.

Kursseille ilmoittaudutaan koko lukuvuodeksi ja koko lukuvuoden kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Maksun voi suorittaa seuraavien pankkien verkkopalveluiden kautta sekä pankki- ja luottokorteilla: Nordea, Danske Bank, Osuuspankki, Aktia Sp/Pop, Handelsbanken, Ålandsbanken, LähiTapiola ja S-Pankki. Palaa maksun jälkeen takaisin asiointipalveluun, jotta ilmoittautumisesi vahvistuu. Saat onnistuneesta ilmoittautumisesta vahvistuksen sähköpostiisi.

Opiskelupaikan peruuttaminen ja kurssin lopettaminen

Opiskelupaikan peruuttamisesta ja lopettamisesta tulee oppilaan tai alaikäisen oppilaan huoltajan tehdä välittömästi kirjallinen ilmoitus kurssisihteerille. Jos kurssipaikka peruutetaan kesken lukukauden kurssimaksua ei palauteta.  Kurssipaikan peruutus vuoden vaihteessa on tehtävä ennen syyslukukauden päättymistä, jotta kevään osuus kurssimaksusta voidaan palauttaa. Mikäli kurssipaikka peruutetaan muuna ajankohtana, on se tehtävä vähintään seitsemän arkipäivää ennen kurssin alkua. Kurssimaksun palautuksesta vähennetään 15 € / kurssi käsittelykuluina. Maksun palautusta kurssin keskeytyksen vuoksi voi anoa vain poikkeustapauksessa, esim. lääkärintodistuksen perusteella.