Kurssi- ja ilmoittautumiskäytännöt


Ilmoittautuminen syksyllä alkaville kursseille alkaa nettisivuillamme ma 15.8.2022 klo 8. Poikkeuksena Leikkiväen opisto ilmoittautuminen alk. 9.8. klo 8.

Annantalon taidekursseille voi ilmoittaa alle 19-vuotiaan helsinkiläisen lapsen ja nuoren.  Ilmoittautumiseen tarvitaan vahva tunnistautuminen (verkkopankkitunnukset). Kurssitarjonnassa on sekä lyhytkursseja että vuodesta toiseen jatkuvia taidekursseja. Kurssihaun avulla voit tarkastella rajatusti joko pitkiä tai lyhyitä kursseja tai hakea kursseja taideaineen mukaan. Huomaa myös yhteistyökumppaneidemme kurssit.

Kurssi käynnistyy ja jatkuu vain jos ryhmään ilmoittautuneita on tarpeeksi. Kurssien yläikärajasta voidaan poiketa perustellusti johtajan suostumuksella.

Ilmoittautuminen seuraavan lukuvuoden kursseille käynnistyy elokuussa (huomaa, kaikkiin ryhmiin ei aina vapaudu paikkoja).  Kevääksi mahdollisesti vapautuville kurssipaikoille sekä kevätkauden uusille kursseille ilmoittaudutaan joulukuusta alkaen. Kurssipaikkoja saattaa vapautua lukuvuoden aikana, joten myös varasijalle kannattaa ilmoittautua.  

Ilmoittautuessaan kurssille oppilas sitoutuu seuraaviin Annantalon taideopetuksen arvoihin:

 • Nauti taiteesta!
  Annantalolla olemme ystäviä ja kunnioitamme toisiamme ja toistemme töitä. Ketään ei saa kiusata. Meillä jokaisella on oikeus työskennellä rauhallisessa ilmapiirissä. Emme anna puhelimien häiritä työskentelyä, joten käytämme kännykkää tunnilla vain taidekasvattajan ohjeesta. Meillä saat omistautua harrastuksellesi.
 • Saat sitoutua!
  Taidekurssilla työskentely perustuu jatkuvuuteen, siksi sitoutuminen harrastukseen on tärkeää. Opetus alkaa täsmällisesti, tule ajoissa paikalle. Ilmoita mahdollisesta poissaolostasi taidekasvattajalle tai kurssisihteerille kaisa.rihtniemi@hel.fi.
 • Pidä huolta!
  Hyvän työskentelyn edellytys ovat puhtaat ja oikeilla paikoillaan olevat välineet ja siistit tilat. Pidä omalta osaltasi tästä huoli ja osallistu siivoukseen taidekasvattajan ohjeiden mukaan. Ilmoita mahdollisesta vaaratilanteesta aina taidekasvattajalle, vahtimestarille tai muulle aikuiselle.
 • Tule nähdyksi!
  Teoksiasi voidaan esitellä nimelläsi Annantalon toiminnassa, kuten näyttelyissä ja tapahtumissa. Teoksistasi ja työskentelystä otettuja kuvia voidaan esittää verkkosivuillamme tai sosiaalisen median kanavissamme (Facebook, Instagram, YouTube). Taidekasvattaja keskustelee asiasta aina etukäteen kanssasi. 
  ​​​​​​​
  ​​​​​​​Oppilaalla ja hänen vanhemmillaan on oikeus kieltää oppilastöiden ja työskentelyn kuvaaminen, esittäminen ja julkaiseminen erillisellä lomakkeella. Lomake on saatavissa tästä linkistä sekä kurssisihteeriltä. Kielto on voimassa lukuvuoden kerrallaan tai kunnes se erikseen kumotaan. Jos kieltoa ei tehdä, tulkitaan kuvaus, esitys- ja julkaisulupa myönnetyksi.

Taidekurssit ovat avoimia myös lapsille ja nuorille, joilla on erityistarpeita. Kurssisihteeri auttaa sinua löytämään sopivan kurssin: kaisa.rihtniemi@hel.fi, 09 310 37173. Voit sopia hänen kanssaan myös mahdollisesta kokeilukerrasta.

Huom! Oppilas voi ilmoittautua enintään kahdelle eri taideaineen kurssille / lukukausi.

Helsingin kaupunki ei vakuuta lapsia oppituntien ajaksi.

Ulkopaikkakuntalaiset voivat ilmoittautua lukuvuodeksi kerrallaan, alkaen 22.8., mikäli ryhmissä on vapaita paikkoja.


Tiedustelut

Kurssisihteeri Kaisa Rihtniemi 09 310 37173, 040 1686234, kaisa.rihtniemi@hel.fi
Vastaava kurssisuunnittelija Eeva Mussaari 09 310 37175, 040 3341078, eeva.mussaari@hel.fiLukuvuoden ajankohtaiset päivämäärät


Annantalon lukuvuosi koostuu 28 opetuskerrasta, 14 syksyllä ja 14 keväällä. 

Syyslukukausi 2022 käynnistyy la 27.08.2022 ja päättyy ti 13.12.2022

Syyslomaviikolla 42 ma 17.10.-la 22.10. ei opetusta.

Pyhäinpäivänä la 5.11. ei opetusta.

Itsenäisyyspäivä ti 6.12. ei opetusta.


Kevätlukukausi 2023 käynnistyy ma 16.1.2023 ja päättyy ma 8.5.2023

Talvilomaviikolla 8  ma 20.2.-la 25.2. ei opetusta.

Pääsiäinen to 6.4.-ma 10.4. ei opetusta.

Vappupäivä ma 1.5. ei opetusta.Kurssimaksut

Lukuvuosimaksu (220-270 e) suoritetaan verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä. Suoritettu maksu toimii vahvistuksena kurssille hyväksymisestä. 

Lukuvuoden kestävät kurssit:

 • 1 oppitunti viikossa – 220 euroa
 • 2 oppituntia viikossa – 250 euroa
 • 3 oppituntia viikossa – 270 euroa

Oppitunti = 45 min

Lyhytkurssit: 10 – 60 euroa. Maksetaan ilmoittautuessa.


Vapaaoppilaspaikan hakeminen

Annantalo tarjoaa helsinkiläisille lapsille ja nuorille mahdollisuuden myös maksuttomaan harrastamiseen.  Vapaaoppilaspaikkaa voi hakea erillisellä kaavakkeella 8.8. klo 16 mennessä tai viimeistään kuukautta ennen lyhytkurssin alkua.  


Ilmoittautumisohje

Tutustuthan sähköisen asioinnin ehtoihin (linkki alla) ennen ilmoittautumista, kiitos.

Kursseille ilmoittaudutaan näillä verkkosivuilla. Jokaisen kurssin tietojen yhteydessä on linkki ilmoittautumiseen silloin kun ilmoittautuminen on mahdollista. Aluksi sinun on tunnistauduttava verkkopankkitunnuksillasi. Sen jälkeen kurssipaikka on varattu sinulle ja sinulla on 30 minuuttia aikaa suorittaa ilmoittautuminen ja maksu loppuun.

Voit ilmoittautua myös varasijalle. Jos paikka vapautuu, kurssisihteeri ottaa sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä.

Kursseille ilmoittaudutaan koko lukuvuodeksi. Saat onnistuneesta ilmoittautumisesta vahvistuksen sähköpostiisi. Kurssitiedoissa oleva hinta on koko lukuvuodelle.

Opiskelupaikan peruuttaminen ja kurssin lopettaminen

Opiskelupaikan peruuttamisesta ja lopettamisesta tulee oppilaan tai alaikäisen oppilaan huoltajan tehdä välittömästi kirjallinen ilmoitus kurssisihteerille. Jos kurssipaikka peruutetaan kesken lukukauden kurssimaksua ei palauteta.  Kurssipaikan peruutus vuoden vaihteessa on tehtävä ennen syyslukukauden päättymistä, jotta kevään osuus kurssimaksusta voidaan palauttaa. Mikäli kurssipaikka peruutetaan muuna ajankohtana, on se tehtävä vähintään seitsemän arkipäivää ennen kurssin alkua. Kurssimaksun palautuksesta vähennetään 15 € / kurssi käsittelykuluina. Maksun palautusta kurssin keskeytyksen vuoksi voi anoa vain poikkeustapauksessa, esim. lääkärintodistuksen perusteella.