Taidetyöpajat erityisnuorityössä

Kulttuurinen erityisnuorityö KENT

Kulttuurisen erityisnuorityön tavoitteena on ollut taide- ja kulttuuritoiminnan kehittäminen ja vakiinnuttaminen osaksi erityisnuorityötä.

Hankkeessa suunniteltiin ja kehitettiin yhdessä erityisnuorityön ammattilaisten kanssa toimintaa, jossa eritoimijoiden ja tahojen työntekijät voivat tavata ja jakaa tietoa ja kokemuksia. Hankkeessa tuotettiin myös erityisnuorityötä tekevien kanssa täydennyskoulutuksia ja työpajoja, joissa taiteen ammattilaiset ja erityisnuoret kohtasivat taiteen parissa.

Kulttuurista erityisnuorityötä on viety eteenpäin yhteistyössä etsivän nuorisotyön (Vamos) kanssa. Hanke tarjosi työtilaisuuksia ammattitaiteilijoille ja koulutuksia erityisnuorten kanssa toimiville eri alojen ammattilaisille taidelähtöisten ja luovien menetelmien hyödyntämiseksi omassa arjessaan. Hanke tarjosi myös Annantalolle mahdollisuuden oppia lisää erityisnuorten kanssa työskentelystä ja kehittää näin omaa taidekasvatustoimintaamme.

Taidelaitosyhteistyökumppanit Kansallinen audiovisuaalinen instituutti Kavi, Amos Rex, Q-teatteri.

KENT - kulttuurinen erityisnuorityö. Taiteen äärellä vahvistumista on kuvaus ja julkaisu taidelähtöisistä menetelmistä ja niiden käytöstä nuorten kanssa KENT-työpajoissa. Julkaisun voi ladata alla olevasta linkistä.

Lisätiedot Annantalon johtaja Pirjetta Mulari, pirjetta.mulari@hel.fi.

LATAA JULKAISU KENT-TYÖPAJOISTA TÄSTÄ