Nuoret arvioivat taidetta

Taidetestaajat


Taidetestaajat on koko Suomen kulttuurikasvatuksen ohjelma. Siinä 8. luokan oppilaat testaavat taidetta ja käyvät esimerkiksi teatterissa tai konsertissa.  

Taidetestaajat-toiminnassa nuoret tekevät 1‒2 vierailua taiteen pariin 8. luokan aikana. Nuoret käyvät teatterissa, museossa, konsertissa tai oopperassa. Ennen vierailua nuoret saavat tietoa taidelajista ja taiteilijoista. Vierailun aikana he tutustuvat taiteilijan työhön ja siihen, miten esitys tai näyttely valmistuu. Vierailun jälkeen nuoret arvioivat taide-elämystä.

Taidetestaajien tavoite on tarjota nuorille elämyksiä. Samalla saadaan tietää, mitä nuoret ajattelevat taiteesta ja millainen taide vaikuttaa nuorien tunteisiin. Toimintaan osallistuu joka vuosi yli 65 000 nuorta ja opettajaa kaikkialta Suomesta.

Taidevierailut sopivat opetussuunnitelman tavoitteisiin.

Taidevierailut ovat tasa-arvoisia ja mahdollisimman saavutettavia. Esimerkiksi äidinkieli, kotipaikka tai vamma ei ole esteenä vierailulle.

Taidetestaajien rahoitus tulee valtiolta ja säätiöiltä (Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska Kulturfonden). Toimintaa hoitaa Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Myös Annantalo on mukana toiminnassa. 

Lisätietoa antaa kulttuurituottaja Mereca Victorzon, 040 717 4687, mereca.victorzon (at) hel.fi

www.taidetestaajat.fi

Kuva: Hair-musikaali, Jyväskylän kaupunginteatteri. Kuvaaja Iiro Palva-aho.
Hankkeet-sivun kortin kuva: Miltä näyttää aika -näyttely, Jyväskylän taidemuseo. Kuvaaja Hanna Brotkin.