Nuorten ryhmä Kulttuurisissit

Kulttuurisissit muuttavat nuorten taidemaailmaa!

Kulttuurisissit on Annantalon nuorten ryhmä, joka ideoi ja toteuttaa itse erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia, näyttelyitä, työpajoja ja muita projekteja Annantalon tiloissa ja kumppaneiden kanssa.

Tällä hetkellä Kulttuurisisseissä mukana on 15 kaikenkarvaista koululaista ja opiskelijaa, joita yhdistää kiinnostus taiteeseen ja yhdessä tekemiseen. Joukossa on myös nuoria, joiden äidinkieli on joku muu kuin suomi. Puhumme yhdessä siis myös englantia. Toiminnan ytimessä on hyvä fiilis: kokoukset ovat rentoja hengailuhetkiä ja tärkeintä on saada tehtyä siisteistä ideoista oikeita tapahtumia.

Sisseillä on oma budjetti, jonka käytöstä he päättävät itse. Sissit ovat etusijalla silloin, kun Annantalo palkkaa aputyövoimaa esimerkiksi tapahtumiin tai näyttelyvalvontaan. Sissejä luotsaa yhteisötaiteilija Essi Ruuskanen.

Kiinnostuitko sissien toiminnasta? Ota yhteyttä ja tule mukaan: annantalo.info@hel.fi.

Seuraa meitä instassa ja Facebookissa:


Kulttuurisissien projekteja

- Legendaarinen ja jo perinteeksi muodostunut Halloween-kauhusokkelo, syksy 2016

- Annantalon Dancehearts-tanssiryhmän ja Resonaari musiikkikoulun yhteisen Yhteinen tila- hankeen dokumentointi, yhteishanke Uudenmaan CP-yhdistyksen kanssa, syksy 2016

- Don Giovanni -oopperan lavastus (yhdessä Aalto Artsin ja Sibelius Akatemian opiskelijoiden kanssa), kevät 2016

- HAMin Veistosmuisto-projektin osatuotanto: kaupunkilaisten veistomuistojen kerääminen ja veistoskierrosten suunnittelu, kevät 2016

- Tuohta! Mistä unelmoit -yhteisöteos HAM Helsingin taidemuseon avajaisissa 25.9.2015

- Teos #kulttuurinvälikysymys Nuoren Voiman Liiton Taide 2015 -projektissa.

- Näyttely Naamiaiset – Yksi näyttely yksinäisyydestä Helsingin taidemuseon kokoelmista Annantalolla keväällä 2014 kainalonäyttelynä taidemuseon Yksin-näyttelyyn. Ks. näyttelyvinkki Helsingin Sanomissa.

- Nuorten tapahtuma Kiinalaisen Uuden vuoden tapahtumassa 2014 yhdessä pekingiläisen nuorten ryhmän kanssa.

- Nuorten klubi-illat vaihtelevin teemoin. Vieraina on nähty mm. Paleface, improryhmä Kolina & Roope Salminen, tuliryhmä Tulikansa ja näyttelijävieras Taisto Reimaluoto, nuorten bändejä sekä eri alojen nuoria taiteilijoita.

- Kulttuurisissit ideoivat ja testaavat uusia kurssikonsepteja eri-ikäisille, esim. Taidemaraton, improkurssit ja Kukkaseppeletyöpaja, joka on toteutettu Annantalossa kahtena Helsinki-päivänä.

- Vertaisohjaajina erilaisissa työpajoissa ja avoimissa tapahtumapäivissä.

- RuutiExpon kaupunkisuunnittelupelissä yhtenä nuorten asiantuntijaryhmistä ja Nuorisoasiainkeskuksen Oman muotoinen koti -hankkeessa kokemusasiantuntijoina 2014.

- Tallinnan Ukrainan kulttuuri-instituutin nuortenryhmä ja Suomen Valokuvataiteen museon Photofuss-nuortenryhmä ovat sissien ystävyysryhmiä.


Valtakunta – nuorten oma olkkari

Valtakunta  on leppoisa ja kodikas nuorten oma olohuone keskellä Kamppia. Se sijaitsee Annantalon Studio Anna -tilassa ja erilaiset sitoutumattomat nuortenryhmät voivat varata sitä maksutta käyttöönsä. Valtakunnassa on latauspiste, kone, langaton netti, valkokangas, lautapelejä sekä mikro ja jääkaappi omia eväitä varten. Tilassa voit järjestää myös oman tapahtuman tai taidenäyttelyn!
Nuortenryhmät voivat varata Valtakuntaa maksutta käyttöönsä arkisin klo 15–20, la–su klo 12–16. Ota yhteyttä jaana.kokkonen@hel.fi, 040 334 1835.