22.05.2015 13.17

TEHDÄÄN TAIDEJUTTUJA – taidekasvatusta kaikenlaisiin koteihin

on Annantalon taidekeskuksen julkaisema kirja, jonka tarkoituksena on kannustaa perheitä yhteiseen taiteen tekemiseen ja monipuoliseen kokemiseen.

Tehtävien ohella kirja kertoo sopivista työskentelymateriaaleista ja välineistä sekä siitä, miten kodissa voi järjestää aikaa ja tilaa taiteen tekemiselle. Kirjassa tehdään lasten kanssa myös historiaan ja nykyisyyteen liittyviä retkiä Helsingissä, käydään katsomassa julkisia taideteoksia ja liikutaan erilaisissa kaupunkitiloissa – puistoissa, rannoilla, museoissa, liikenteen keskellä. Lisäksi kokataan terveellisiä mutta ilahduttavan värikkäitä ruokia. Ruokareseptien rinnalla tarjolla on pieni keittiögalleriallinen suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia.

Kirjan erityisesti alle kouluikäisille soveltuvat taidetehtävät ovat kotiversioita Annantalon Taideneuvolassa 2009 – 2011 tehdyistä tehtävistä. Kirjan ovat ideoineet ja toimittaneet taidekasvattaja Anne Rossi-Horto sekä Annantalon vastaava kuvataideopettaja Erja Mehto ja tiedottaja Leila Heimonen.

Kirjaa myydään hintaan 20 € Annantalon kahvilassa, Annankatu 30, Helsinki (avoinna ma – to 10 – 18, pe 10 – 16) tai sitä voi tilata osoitteesta arja.pitkanen(a)hel.fi, jolloin hintaan lisätään postituskuluja 3 € (kirja laskutetaan jälkikäteen).

Lataa kirja pdf-nä tästä.

Lisätietoja 09 310 37180 leila.heimonen(a)hel.fi tai 09 310 37176 erja.mehto(a)hel.fi