31.01.2020 09.33

Annantalon keväässä juhlitaan arjen moninaisuutta

Kaikki kotona, kuvittaja ja kuvaaja Anna Seppälä

Koko perheen taidekeskuksen, Annantalon, kevätohjelmiston kantava teema on Kaikki kotona. Tavallisen arjen moninaisuutta juhlistetaan lapsia ja nuoria osallistavilla työpajoilla ja monitaiteisilla tapahtumilla.

Annantalon kevään ohjelmisto on monipuolinen ja osallistujiaan aktivoiva. Kevään pääteema, Kaikki kotona, nostaa valokeilaan arjen moninaisuuden. Teemaa juhlistetaan näyttelyllä, installaatioilla, työpajoilla ja muilla monitaiteisilla tapahtumilla. Yksi Annantalon keskeisistä tehtävistä on kehittää lasten ja nuorten taidekasvatusta ja tarjota korkeatasoista taideopetusta. Lasten, nuorten ja aikuisten yhdessä tekemisen sekä taiteen ja leikin avulla voidaan käsitellä vaikeitakin asioita turvallisessa ympäristössä.

Annantalon sunnuntait on pyhitetty koko perheen aktiviteeteille. Luvassa on näkemistä, tekemistä ja kokemista niin taidepajojen, näyttelyiden kuin rauhallisen oleilun merkeissä eri ikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Talvilomaviikolla Annantalossa järjestetään Kaikki kotona -näyttelyyn liittyvät työpajat.

Annantalon kevääseen kuuluu myös kolme festivaalia. Niistä ensimmäinen on 31.1.–2.2. järjestettävä Small Size Days. Sunnuntaina 2.2. vietetään Annantalossa tapahtuman iloista perhepäivää, jossa pikkulapsia ja heidän vanhempiaan aktivoidaan leikin ja yhdessä tekemisen kautta erilaisissa kehittävissä työpajoissa kuten Liikkuvat muodot ja Kesän viimeinen mönkijäinen.

Maaliskuun puolivälissä järjestettävä kulttuurikeskusten yhteinen Bravo!-festivaali on lasten ja nuorten esittävän taiteen tapahtuma, joka tuo Helsinkiin korkealaatuisia, kansainvälisiä teatteri-, sirkus- ja tanssiesityksiä, osallistavaa teatteria ja työpajoja.

Annantalon omien esittävän taiteen ryhmien Kevätfestaria vietetään huhti-toukokuussa. Luvassa on koko perhettä inspiroivia teatteriryhmien esityksiä. Annantalossa järjestetään lapsia ja nuoria osallistavaa, monipuolista toimintaa myös kesän aikana, kuten kaupunkiviljelypalstat sekä Annantalon pihalla sijaitsevan A-lavan toiminta.